Over mij

profielfotoHet creatief bezig zijn is mij met de paplepel ingegoten. Met een moeder die zelf alle kleren maakte  en een vader die altijd met houtbewerking bezig was, is het geen verrassing dat ik al vanaf mijn tiende mijn eigen kleren maak. Toen ik op kamers ging nam ik mijn zelfgemaakte bed mee plus bijbehorende dekenkist en  een samen met mijn vader ontworpen tafel.

Na de kunstacademie (de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag), waar ik de richting meubel- en gordijnstoffen ontwerpen volgde, ben ik me gaan specialiseren in het restaureren en bekleden van meubels. Het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam en Utrecht was daarvoor de aangewezen opleiding.

De echte praktijk heb ik opgedaan bij de heer van Rossum. Hij was de vaste meubelstoffeerder van het Koninklijk Huis. Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ik heb daarna nog 3 jaar in Den Haag bij Lasson Design en Cotton and Silk gewerkt met een stoffeerder die al 30 jaar in het vak zat. Dat was smullen. Wat een ervaring!!!!!

Inmiddels ben ik 25 jaar actief in dit vak. En nog steeds met heel veel plezier en passie! 

Ik vind het een uitdaging om een meubel dat in slechte staat verkeert te voorzien van een nieuw jasje. Zowel het vervangen van modern of klassiek binnenwerk als alleen het voorzien van een nieuwe stof of het vervaardigen van een losse hoes.

Het proces wat erbij komt kijken zoals het begeleiden en het adviseren van de klanten werkt heel inspirerend. Dat blijkt ook uit de verraste en blije reactie van de klanten;” dat het ├╝berhaupt mogelijk was om hun afgedankte meubelstuk zo’n transformatie te kunnen geven”. 

Op deze manier draag ik een kringloopsteentje bij in deze wegwerpmaatschappij. Soms is het wel goedkoper om nieuwe stoelen of een bank te kopen. Maar als het om een mooi erfstuk gaat of de herinneringen die toch vaak aan zo’n familiestuk kleven, spelen ook andere waarden dan geld een rol. Dat vind ik een mooie bijdrage aan duurzaamheid.

Hoop u graag te ontmoeten!!

Klassieke en moderne meubelstoffering